flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

УВАГА! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ! У працівника Ленінського районного суду м. Харкова підтверджено діагноз «COVID-19».

03 липня 2020, 13:12

 Ленінський районний суд м. Харкова звертає Вашу увагу на те, що серед працівників суду виявлено підтверджений діагноз «Коронавірус COVID-19». У звязку з цим, адміністрацією суду прийнято рішення щодо посилення обмежувальних заходів у приміщенні суду під час проведення судових засідань.

 

 

НАКАЗ

 

від  03 липня 2020 року                      м. Харків                      № 07-01/45

 

Про організацію роботи

Ленінського районного суду м. Харкова

під час карантину

 

З метою запобігання виникненню та поширенню гострих респіраторних захворювань та коронавірусу COVID-19, який віднесено до особливо небезпечних інфекційних хвороб, беручи до уваги Постанову Кабінету Міністрів України  від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», на виконання листа  голови Ради суддів України від 16 березня 2020 року № 9рс-186/20 та у зв’язку із підтвердженням діагнозу «коронавірус COVID-19» у працівника суду, -

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. На період з 03 липня 2020 року до закінчення чи пом’якшення обмежувальних заходів встановити особливий режим роботи Ленінського районного суду м. Харкова, згідно якого:

- припинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду;

- визначити прийомні години канцелярій суду та архіву для видачі копій судових рішень, а саме здійснювати цю роботу кожної середи з 09:00 до 12:00 год.

- заборонити допуск у судові засідання та приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань, кашлем;

- ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами судової справи здійснювати в дистанційному режимі, шляхом надсилання сканкопії матеріалів судової справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві. Заяви про ознайомлення надсилати через електронну адресу суду.

 

  1. Рекомендувати суддям:

- зменшити кількість судових засідань, що призначаються для розгляду протягом робочого дня;

 - при можливості здійснювати судовий розгляд справ в порядку письмового провадження.

 

  1. Рекомендувати громадянам та іншим особам:

- усі необхідні документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду (inbox@ln.hr.court.gov.ua), поштою або до спеціальної скриньки, розташованій на першому поверсі приміщення суду;

 

- прибувати до приміщення Ленінського районного суду м. Харкова із спеціальними засобами захисту (медичними масками, медичними рукавичками тощо);

- не відвідувати судові засідання, якщо не є учасником судових засідань;

- рекомендувати учасникам судових засідань подати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами;

- утриматися від відвідування приміщення суду, особливо за наявності захворювання (слабість, кашель, задуха, утруднення дихання..).

Самостійне переміщення учасників судового процесу приміщенням суду не дозволяється.

 

  1. Суддям та працівникам апарату суду при найменших ознаках захворювання вжити заходів щодо самоізоляції, повідомити про свій стан здоров’я відповідну установу охорони здоров’я та керівництво суду телефоном, е-адресом.

 

  1. Встановити контроль за належним прибиранням приміщення суду, підтриманням правил санітарії та гігієни в приміщенні, здійснювати щоденне провітрювання та прибирання дезінфікуючими розчинами.

 

  1. Головному спеціалісту Ленінського районного суду м. Харкова Кутепову Ю.М. розмістити текст даного наказу на офіційному веб-сайті суду, судовому розпоряднику Шульзі А.В. текст даного наказу розмістити на інформаційних стендах у приміщенні суду.

 

  1. Наказ довести до відома суддів та працівників апарату суду.

 

                                   

       Голова

   Ленінського районного суду                                                       В.В. Вікторов

      м. Харкова