flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Ленінському районному суді м. Харкова відбулась зустріч з представниками Місії зі спостереження за виборами (ENEMO) в Україні 2019 року.

28 лютого 2019, 12:36

28 лютого 2019 року в Ленінському районному суді м. Харкова відбулась зустріч з представниками Місії зі спостереження за виборами (ENEMO) в Україні 2019 року.

Завдяки моніторингу та звітуванню про найважливіші аспекти проведення виборів місія ENEMO має на меті забезпечити вільне волевиявлення виборців. Висновки ENEMO, які будуть представлені громадськості, базуватимуться на доказах та висновках спостерігачів на місцях, де вони зосереджуються на роботі виборчих органів, зареєстрованих кандидатах, веденні виборчої кампанії, скаргах та зверненнях, пов'язаних з виборами, та інших питаннях, що стосуються виборів.

Ленінський районний суд м. Харкова відвідали спостерігачі ENEMO Владімір Кравченко та Тамар Бартаіа та поспілкувались із керівником апарату суду Безбородовою Оленою Леонідівною.

Під час розмови було надано інформацію щодо порядку розгляду судами першої інстанції спорів, пов’язаних з виборчим процесом; статистичних спостережень щодо виборів Президента України у 2014 році; просвітницької роботи, що проводиться прес-службою суду з питань виборчого процесу 2019 року.

Міжнародних експертів висловили бажання подальшої співпраці під час здійснення місії зі спостереження за черговими президентськими виборами 31 березня 2019 року в Україні.