flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Харкові НШСУ проводить навчання керівників і заступників керівників апаратів судів з актуальних питань судового адміністрування.

15 лютого 2019, 14:16

 

11–15 лютого 2019 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної

школи суддів України проводило підготовку керівників і заступників керівників

апаратів місцевих  та апеляційних судів в якій прийняв участь заступник

керівника апарату Ленінського районного суду м. Харкова Віктор Лункаш.

 Відкриваючи підготовку, директор Харківського регіонального відділення Валентина Коржик підкреслила значну роль керівників  і заступників керівників апаратів судів в організації роботи суду та підвищенні довіри громадян до судової влади. Вона зауважила, що програма підготовки  складена з урахуванням побажань учасниць та учасників з метою охоплення найбільш актуальних питань.

 Заняття розпочала заступник начальника управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності – завідувач відділу взаємодії із засобами масової інформації секретаріату Вищої ради правосуддя Ірина Паламарчук. Великий інтерес викликали доповіді викладачки про механізми побудови ефективного спілкування як всередині колективу, так із відвідувачами суду. Слухачі та слухачки обговорили шляхи мотивації та стимулювання персоналу суду.

 

 Про міжнародні стандарти антикорупційного законодавства, їх запровадження в Україні, про конфлікт інтересів  доповідачами стали судді Михайло Гуцал і Тетяна Штих. Заняття з цієї тематики продовжив представник сектору запобігання корупції Управління захисту економіки у Харківській області Національної поліції України Дмитро Перехрест. Слухачки та слухачі отримали практичні рекомендації щодо заповнення електронної декларації для того, щоб запобігти корупційних правопорушень.

 У ході інтерактивних занять доцент кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Пивоваров акцентував увагу на основних положеннях використання офіційно-ділового стилю в ході усного спілкування та в оформленні судових документів. Він зосередить увагу на мовних і лексичних особливостях, установлених для судово-процесуальних документів. 

       

 Керівник апарату Ленінського районного суду м. Харкова Олена Безбородова ознайомила своїх колег з інноваційними формами та методами, спрямованими на ефективне та якісне адміністрування в суді.  Учасниці та учасники підготовки  залучилися до дискусії про роль керівника апарату суду в адаптації новопризначених працівників. 

   

 Психолог-практик Анастасія  Горецька зупинилася на психологічних особливостях спільної діяльності працівників суду. Під час проведення кейс-гри керівники та заступники керівників апаратів судів удосконалили свої навички, необхідні для попередження та вирішення конфліктів у колективі, між працівниками суду та відвідувачами суду.

 Начальник відділу військового обліку та бронювання Харківського обласного військового комісаріату Григорій Шеремет  надав  роз’яснення щодо порядку організації ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників, розповів про порядок бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади.

 Учасниці та учасники підготовки мали нагоду та чудову можливість поспілкуватися один з одним і отримати відповіді на актуальні запитання від досвідчених фахівців, обмінятися досвідом .