flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась координаційна зустріч щодо створення бази даних судових рішень у справах про воєнні злочини

16 лютого 2024, 11:38

Національна школа суддів України повідомляє, що 16 лютого 2024 року начальниця відділу НШСУ Тетяна Фулей та провідна наукова співробітниця Юлія Найденко взяли участь в онлайн-зустріч із представниками Програми USAID “Справедливість для всіх” з метою обговорення питань щодо створення бази даних судових рішень у справах про воєнні злочини.

Під час зустрічі представниками Програми детально презентовано ініціативу щодо реалізації проєкту по створенню електронної, двомовної (українською та англійською) та дружньої для користувача бази даних рішень українських судів у справах по воєнних злочинах.

Крім того, учасниками зустрічі обговорено потенційні цільові аудиторії (судді, прокурори, адвокати, науковці-дослідники, студенти тощо) по вивченню національної судової практики у цій категорії справ, визначено ключових партнерів у реалізації зазначеного проєкту та формат і зміст їх участі, а також узгоджено спільне бачення щодо реалізації проєкту та наступні кроки у цьому напрямі.

Участь у координаційній зустрічі взяли представники Верховного Суду, Державної судової адміністрації України, Ради суддів України, Національної школи суддів України, Програми USAID “Справедливість для всіх”.