flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В ДСА України обговорено подальшу співпрацю з Проєктом ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні (ПРАВО-JUSTICE ІІІ)"

13 лютого 2024, 11:34

9 лютого 2024 року в режимі відеоконференцзв’язку відбулася робоча зустріч т.в.о. Голови Державної судової адміністрації України Максима Пампури  з представниками Проєкту ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні (ПРАВО-JUSTICE ІІІ)", під час якої обговорено питання подальшого співробітництва. Зокрема, на зустрічі йшлося про розбудову та впровадження окремих підсистем ЄСІТС, надання експертної допомоги в питаннях організаційного забезпечення діяльності судів, продовження ініціативи "Модельні суди" тощо.

Керівниця Проєкту ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні  (ПРАВО-JUSTICE ІІІ)" Оксана Цимбрівська представила мету та цілі нового етапу Проєкту та висловила сподівання, що ДСА України, як і в попередні роки, буде надійним партнером у реалізації визначених завдань.

"Від імені Державної судової адміністрації України дякую за надану допомогу та підтримку протягом багатьох років. Впевнений, що співпраця ДСА України та Проєкту ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні  (ПРАВО-JUSTICE ІІІ)" у подальшому буде лише покращуватися, а напрямки взаємодії розширюватися", - відзначив Максим Пампура.

Окрім того, очільник ДСА України наголосив на потребі модернізації засобів інформатизації ДСА України та її територіальних управлінь, оскільки відповідне обладнання є технічно застарілим та не відповідає сучасним вимогам.

У робочій зустрічі також взяли участь заступник Голови ДСА України Ольга Булка, директор департаменту фінансово-економічної діяльності, бухгалтерського обліку та звітності Віолета Мишкіна, директор департаменту інформаційних технологій Олексій Білаш, в.о. начальника управління розпорядження державним майном Ірина Галівець, начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи та міжнародного співробітництва Олена Ігнатченко.

Довідково: Проєкт ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні  (ПРАВО-JUSTICE ІІІ)" розпочав роботу 1 січня 2024 року та триватиме 30 місяців. Вказаний Проєкт є продовженням двох попередніх Проєктів ЄС "Підтримка реформ юстиції і правосуддя в Україні  (Право-justice)" (2018 -2021 р.), "Підтримка реформ та цифровізації сектору юстиції в Україні  (ПРАВО-JUSTICE ІІ)" (2021-2023 р.)

Проєкт ЄС "Право-Justice", який впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу, спрямований на консолідацію загальноєвропейських реформ у сфері юстиції.

Основними цілями та напрямами роботи Проєкту є: сприяння притягненню до відповідальності за міжнародні злочини за серйозні порушення прав людини в Україні; зміцнення незалежності, ефективності, якості, доброчесності і прозорості судової системи, а також забезпечення доступу до правосуддя; посилення виконання судових рішень у господарських та кримінальних справах; поліпшення координації втручання в сектор юстиції та управління політикою на підтримку заявки України на вступ до ЄС.