flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

АЛГОРИТМ ДІЙ працівників Ленінського районного суду м. Харкова та відвідувачів суду під час сигналу «Повітряна тривога» пов’язаного з ракетним обстрілом території міста Харкова та Харківської області

05 червня 2024, 08:57

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказом керівника апарату Ленінського районного суду м. Харкова

№ 07-01/29  від 04.06.2024

 

АЛГОРИТМ ДІЙ

працівників Ленінського районного суду м. Харкова та відвідувачів суду

під час сигналу «Повітряна тривога» пов’язаного з ракетним обстрілом території міста Харкова та Харківської області

 

І. Підготовчі заходи

  1. Працівники Ленінського районного суду м. Харкова мають заздалегідь бути ознайомлені з місцем розташування укриття, а також правилами поведінки під час евакуації та укриття в захисній споруді.
  2. Адміністрація Ленінського районного суду м. Харкова заздалегідь розміщує всі покажчики напрямку руху для швидкого та безпечного проведення евакуаційних заходів працівників суду, учасників судового процесу та відвідувачив суду.
  3. Під час евакуації та укриття в захисній споруді працівників суду, учасників судового процесу та відвідувачив суду має супроводжувати відповідальна особа з числа працівників апарату суду.
  4. Відповідальною особою Ленінського районного суду м. Харкова проводиться перевірка приміщення суду на наявність присутніх.
  5. Всі працівники суду, учасники судового процесу та відвідувачі суду мають бути ознайомлені з порядком дій за сигналами тривоги під час заповнення захисної споруди шляхом розміщення інформації на стендах та офіційному веб сайті суду.

 

ІІ. Порядок дій при отриманні сигналу «Повітряна тривога» для відповідальних осіб

  1. Працівники Служби судової охорони у разі надходження сигналу «Повітряна тривога» пов’язаного з ракетним обстрілом території міста Харкова та Харківської області негайно оповіщають працівників суду, учасників судового процесу та відвідувачив суду.
  2. Працівники Служби судової охорони вживають заходів для евакуації працівників суду, учасників судового процесу та відвідувачив суду визначеним маршрутом до захисної споруди.
  3. Відповідальні особи апарату суду разом з працівником Служби судової охорони координують хід евакуації працівників суду, учасників судового процесу та відвідувачив суду до захисної споруди (укриття). Після проведеня евакуації, перевіряють відсутність людей у приміщеннях.
  4. Відповідальні особи за евакуацію повинні знаходитись у заздалегідь визначених місцях та допомогти в організації та регулюванні швидкого руху до захисної споруди.
  5. Відповідальні особи за евакуацію повинні знаходитися біля виходу із захисної споруди для здійснення контролю за порядком укриття працівників суду, учасників судового процесу та відвідувачив суду та швидкого реагування у разі потреби.
  6. У середині захисної споруди відповідальні особи повинні забезпечити, щоб працівників суду, учасників судового процесу та відвідувачив суду швидко та обережно зайняли свої місця. Працівники суду, учасники судового процесу та відвідувачі суду повинні безумовно виконувати та дотримуватися всіх вказівок відповідальної особи, перебуваючи в захисній споруді не розходись і залишаються разом.

 

ІІІ. Порядок дій при отриманні сигналу «Повітряна тривога» для працівників суду, учасників судового процесу та відвідувачив суду

  1. Взяти з собою свої особисті речі, не панікувати, не бігти, не штовхатися, не повертатися.
  2. Необхідно терміново покинути приміщення та пройти до найближчої захисної споруди для укриття.
  3. В будівлі Ленінського районного суду м. Харкова наявне підвальне приміщення яке під час сигналу «Повітряна тривого» може бути використане як захисна споруда для укриття.
  4. У середині захисної споруди громадяни повинні швидко та обережно зайняти свої місця.
  5. Неухильно виконувати вказівки відповідальної особи.
  6. Дотримуватися правил поведінки у сховищі.
  7. Уважно стежити за сигналами системи оповіщення та оголошеннями відповідальних осіб суду.
  8. Залишати укриття можна лише після оголошення сигналу про «Відбій повітряної тривоги».

 

IV. Додатково

  1. Після оголошення сигналу про «Відбій повітряної тривоги» до приміщення Ленінського районного суду м. Харкова можна потрапити не раніше, ніж через 5 хвилин після оголошення.
  2. Вимушена евакуація із захисної споруди проводиться, якщо:
  • відбулося пошкодження споруди;
  • відбулося затоплення споруди;
  • сталася пожежа;
  • було досягнено граничних параметрів внутрішнього повітряного середовища, наприклад в укритті суттєво знизився рівень кисню, або у повітрі виявлено якісь небезпечні речовини.