flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРАВИЛА реагування на сигнали повітряної тривоги

29 листопада 2022, 13:51

Затверджено наказом голови Ленінського районного суду м. Харкова  № 07-01/22

від 29.11.2022 року

 

ПРАВИЛА реагування на сигнали повітряної тривоги

у Ленінському районному суді м. Харкова

 

  1. Оповіщення суддів та працівників апарату Ленінського районного суду м. Харкова про сигнал «повітряної тривоги» здійснюється шляхом розміщення оголошення про початок та закінчення тривоги у внутрішній мережі суду. Для контролю за часом тривоги встановити відповідний застосунок, під’єднатись до спеціальних каналів в месенджерах тощо.
  2. Оповіщення відвідувачів, які знаходяться в холі суду, залах судових засідань, залі відеоконференцзв’язку чи знайомляться з матеріалами справ здійснюється працівниками служби судової охорони та судовим розпорядником Ленінського районного суду м. Харкова.
  3. Рекомендовано суддям та працівникам апарату суду при оголошенні повітряної тривоги в момент перебування на робочому місці:
    • зачинити вікна, вимкнути електричні й нагрівальні прилади та світло;
    • за можливості попередьте інших працівників;
    • перейти в укриття.
  4. У підвальному приміщенні Управління поліції охорони в Харківській області, що розташовано під приміщенням відведеним під Ленінський районний суд м. Харкова, створено захисну споруду, яка відповідає критеріям найпростішого укриття. Найближче від Ленінського районного суду м. Харкова облаштоване укриття – станція метро «Центральний ринок».
  5. У випадку, якщо повітряна тривога триває під час судового засідання рекомендовано суддям Ленінського районного суду м. Харкова негайно вирішити питання щодо оголошення перерви, перенесення судового засідання чи продовження слухання справи.
  6. Адміністрація Ленінського районного суду м. Харкова не несе відповідальності за технічний стан захисних споруд цивільного захисту Харківської міської ради і Управління поліції охорони в Харківській області та доступ до них.
  7. Після завершення небезпеки та відміни повітряної тривоги працівникам Ленінського районного суду м. Харкова та учасникам судового процесу слід повернутися до приміщення Ленінського районного суду м. Харкова.