flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вакансія судового розпорядника Ленінського районного суду м. Харкова (ЗАКРИТА)

24 січня 2023, 15:07

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

 

  1. Загальна інформація

Категорія посади державної служби

В

Посада

судовий розпорядник

Найменування структурного підрозділу1

 

Найменування державного органу

Ленінський районний суд м. Харкова

Посада безпосереднього керівника

Голова суду

Посада керівника державного органу

Голова суду

Посада особи, яка здійснює координацію діяльності1

 
  1. Мета посади

Забезпечення реалізації державної політики у сфері державної служби.

 

  1. Основні посадові обов'язки

1

Здійснення   перевірки   та   забезпечення   готовності   залу   судового засідання чи приміщення, в якому планується проведення виїзного засідання, до слухання справи і доповідає про їх готовність головуючому.

2

Контролює своєчасність направлення заявки-наряду на доставку до суду органами внутрішніх справ та конвойною службою затриманих осіб,   та  таких,   які   перебувають  під   вартою.   Повідомляє   голову  суду, головуючого про можливу затримку їх доставки.

3

З урахуванням кількості місць з метою забезпечення порядку під час судового  засідання,   визначає  можливу  кількість   осіб,   що   можуть   бути присутні   в   залі   судового   засідання,   та   визначає   конкретні   місця   їх розміщення.

4

Оголошує   про   вхід і вихід суду та пропонує всім присутнім встати.

5

Забезпечує виконання учасниками судового процесу та особами, які є в залі судового засідання, розпоряджень головуючого.

6

Запрошує, за розпорядженням головуючого, до залу судового засідання  свідків,   експертів,  перекладачів  та  інших  учасників  судового процесу.

7

Виконує розпорядження головуючого про приведення до присяги перекладача, експерта відповідно до законодавства.

8

За вказівкою головуючого під час судового засідання приймає від учасників процесу документи та інші матеріали і передає до суду.

9

Вживає заходів щодо видалення, за розпорядженням головуючого, із залу судового засідання осіб, які проявляють неповагу до суду або порушують громадський порядок. За потреби складає протокол адміністративного правопорушення.

10

Звертається до працівників правоохоронних органів з приводу сприяння у підтриманні громадського порядку, затримання та притягнення до адміністративної відповідальності осіб, які проявляють неповагу до суду та порушують громадський порядок.

11

Здійснює    в    разі    необхідності    взаємодію    із    спеціальними підрозділами судової охорони та органами внутрішніх справ з питань спільних дій щодо підтримання громадського порядку в приміщенні суду та в залі судового засідання.

12

Уживає заходів безпеки щодо недопущення виведення з ладу засобів фіксування судового процесу особами, присутніми в залі судового засідання.

13

Для забезпечення невідкладного розгляду справи з питань, що виникли в процесі її слухання, за розпорядженням головуючого здійснює термінову доставку в установи та організації, а також фізичним особам листів, викликів, інших документів.

14

Організовує роботу із ознайомлення сторін по справі з матеріалами содової справи та дисками звукозапису судових засідань.

15

Організовує роботу із проведення судового засідання в режимі відео-конференції за ухвалою суду та резолюцією голови суду.

16

Виконує  інші розпорядження головуючого,  доручення голови суду щодо забезпечення належних умов для проведення судового засідання та роботи служби судових розпорядників.

  1. Права  (крім передбачених статтею 7 Закону України «Про державну службу»)

Користуватися інформаційними базами даних, телекомунікаційними мережами відповідного суду в установленому порядку.

Отримувати в межах своїх повноважень від працівників апарату суду необхідних документів, інформації (даних) для виконання завдань і посадових обов’язків. 

За погодженням з керівництвом суду брати участь у конференціях, семінарах, нарадах та інших заходах з питань роботи суду. 

Вносити в межах своїх повноважень пропозиції голові суду та керівникові апарату з питань удосконалення роботи суду.

Брати участь у нарадах та зборах працівників апарату суду.

 

  1. Зовнішня службова комунікація

Територіальне управління Державної судової адміністрації у Харківській області, Служба судової охорони, Відділи Національної поліції України, установи виконання покарань, слідчі ізолятори.

  1. Вимоги до компетентності

Освітньо-кваліфікаційний рівень ненижче ступеня молодшого бакалавра за спеціальністю «Правознавство», «Правоохоронн діяльність» або відповідного професійного спрямування, досвід роботи не обов’язково. 

Вільне володіння державною мовою.
Професійні знання (знання законодавства).

Вміння працювати з комп’ютерною технікою.

Системність і самостійність в роботі.

Прагнення до самовдосконалення шляхом самоосвіти.

Вміння знаходити вихід із складних ситуацій, комунікабельність, вміння спілкуватися з людьми, не конфліктність, стійкість до стресу.

Наполегливість, виконання на високому рівні поставлених завдань, відповідальність.