flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація для осіб з обмеженими фізичними можливостями, громадян похилого віку, інших маломобільних груп населення.

05 травня 2018, 15:25

Ленінським районним судом м. Харкова з метою доступності до правосуддя осіб з обмеженими фізичними можливостями, громадян похилого віку, інших маломобільних груп населення, постійно вживаються відповідні заходи.

Для забезпечення вільного доступу до приміщення суду зазначеній категорії громадян встановлено пандус, що відповідає діючим вимогам, на прийнятній висоті коло вхідних дверей розміщено кнопку виклику.

На першому поверсі розміщено інформаційний стенд де можливо безперешкодно отримати всі необхідні дані, номери телефонів суду тощо.

Для зручності маломобільних груп населення розгляд справ проводиться в  режимі відео-конференції в приміщенні Жовтневого районного суду м. Харкова (м. Харків, вул. Полтавський шлях, 45), що значно полегшує доступ до правосуддя.

Відповідно до ст. ст. 7, 8 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у редакції Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд» від 12.02.2015р, Закон України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» від 21.03.1991р. № 875-12, керівником апарату суду видано наказ, яким визначено відповідальну особу для надання допомоги та сприяння особам, які мають інвалідність (особи з явними вадами опорно-рухового апарату, зору, слуху і мови, тощо). Зазначена особа допоможе маломобільним групам населення пересуватись в приміщенні суду, надаватиме допомогу в отриманні необхідної інформації.

Для цього особи з обмеженими фізичними можливостями можуть звернутись до охорони суду для виклику зазначеної особи.

Для Ленінського районного суду м. Харкова створення сприятливих умов для реалізації прав та свобод осіб з обмеженими фізичними можливостями та можливості цих людей вести повноцінний спосіб життя - є пріоритетним напрямком організації роботи суду.